Yleiset ohjeet rahtilinkouspalvelulle

Ammattimaisuus

Hunaja lingotaan elintarvikehuoneistossa, Paradise Honeyn valmistamalla linkouslinjastolla.
Hunajaa käsitellään elintarvikelain sekä yleisten ohjeidenmukaisesti.

Aikataulutus

Kun olet tehnyt päätöksen käyttää linkouspalveluamme, ota meihin yhteyttä. Aluksi sovimme milloin lingottavat kehät voi tuoda Marbackaan. Ilmoita milloin olet menossa pesille keräämään hunajalaatikoita. Näin varmistat, että joku meistä on ottamassa laatikot vastaan pesäkäynnin jälkeen. Jos aikataulumme eivät kohtaa, voimme sopia tarvittaessa paikan, jonne laatikot voi jättää. Tärkeintä on varmistaa, etteivät hunajalaatikot jää pihallemme ryöstettäviksi.

Mitä hunajalle tehdään?

Jokaisen tarhaajan hunaja käsitellään erikseen, ellei muuta ole sovittu. Saman tarhaajan eri tarhapaikkojen hunaja voidaan halutessa pitää erillään. Tästä peritään 50€:n erittelymaksu. Kerro meille mitä hunajallesi tehdään linkouksen jälkeen. Lähetetäänkö se tynnyrissä tai ämpäreissä toiselle pakkaamolle? Pakkaatteko hunajan itse omiin pakkauksiinne? Haluatteko ostaa pakkauspalveluitamme? Ympätäänkö hunaja? Mahdollisimman tarkat tiedot helpottavat työn ja logistiikan suunnittelua.

Valmista on! Vai onko?

Ilmoitamme sinulle mahdollisimman nopeasti, kun hunaja on lingottu. Näin saat vastalingotut kehät nopeasti takaisin pesiin. Hunajaa selkeytetään vähintään yön yli, minkä jälkeen vaha kuoritaan pinnalta ja hunaja siivilöidään. Siivilöinnin jälkeen hunaja pakataan tarhaajan toiveiden mukaisesti purkkeihin, ämpäreihin tai tynnyreihin. Ilmoitamme sinulle, kun hunaja on noutovalmis ja tämän jälkeen nouto tulee järjestää mahdollisimman pian. Yli 10 päivän varastoinnista perimme varastointimaksun. Pitkäaikainen varastointi sovitaan aina erikseen.

Muuta huomioitavaa

Poista mehiläiset huolellisesti kakuilta jo tarhalla ja estä mehiläisten pääsy hunajalaatikoihin. Huolimattomuus voi aiheuttaa hengenvaaran tuotantotiloissamme! Muutama mehiläinen kakuilla ei haittaa, se kuuluu asiaan.

Linjastomme on suunniteltu Langstroth 1/1 & Farrar 2/3 kehille. Muut kehämallit rikkoutuvat helposti. Tarkasta ylälista, josta kehä roikkuu. Liian kapeat kannattimet saattavat kiilautua ja rikkoutua. Rikkoutuneista Langstroth- ja Farrar- kehistä emme veloita linkousmaksua. Muista rikkoutuneista kehämalleista veloitamme linkousmaksun.Pidä hunajakehät tavallisessa pesälaatikossa. Vältä muita laatikoita. Linjastomme ns. deboxeri helpottaa työtämme nostamalla laatikosta kaikki 10 kehää kerrallaan. Mikäli laatikko on yli tai alle 10-kehäinen, erityisen paksu, liian leveä, liian kapea tms. joudumme tyhjentämään laatikot käsin. Tästä perimme lisämaksun.

Huomioithan, että olet korvausvelvollinen, jos huolimattoman toimintasi johdosta linjastomme vahingoittuu tai työntekijöillemme aiheutuu vaaratilanteita. Vaaratilanteita voivat aiheuttaa mm. kehien tai laatikoiden mukana linjastollemme joutuneet vieraat esineet tai linjastoomme sopimattomat kehät. Kysy aina epäselvissätapauksissa lisäohjeita, jotta voimme kaikki työskennellä turvallisesti.

HUOM! Kaikkien palveluiden minimiveloitus on 50 €.

Jäikö kysyttävää?

Mikäli yllä mainituista kohdista on kysyttävää, vastaamme niihin mielellämme. Ohjeista poikkeavista seikoista sovitaan aina erikseen. Ohjeistuksen tarkoituksena on antaa selvä kuva toiminnastamme sekä turvata toimintamme väärinkäytöksiä vastaan.

OHJEISTUS - PDF